Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Ce trebuie sa stii cand cumperi un pat 14 decembrie 2009

Filed under: Amenajari de interior — ADHoreca @ 10:30
Tags: , , , , , ,

Te-ai trezit de multe ori obosit, cu dureri de spate sau de gât, după o noapte agitată în care te-ai foit și te-ai întors precum un animal în cușcă? Ei bine, cauza ar putea-o reprezenta nu atât corpul tău cât obiectul pe care-ți întinzi corpul. Aceste dereglări frecvente în timpul somnului ar putea fi o înștiințare că ai nevoie de o nouă saltea, de un pat nou.

Timpul petrecut în pat ne ocupă cam o treime din viață, de aceea calitatea patului are o mare influență asupra confortului pe care-l simțim pe parcursul nopții sau chiar pe durata zilei. Ar trebuie să acorzi importanță deosebită patului și saltelei, deoarece un somn bun este esențial pentru un început de zi plin de energie. Contează foarte mult cât și cum dormi.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l urmărești când începi ziua de shopping pentru setul de pat este confortul. Dacă această calitate lipsește nu vei simți nicio plăcere când vei dormi pe patul respectiv. De aceea, înainte de a-l cumpăra ar trebui neapărat să te așezi pe el, în poziția șezut și întins.
Pentru a testa confortul răspunde la întrebările: Cum se simte patul? Este destul de moale dar totuși ferm pentru a oferi suport? Se conformează formei corpului?

Dacă nu stai relaxat în nicio poziție, de vină poate fi salteaua. O saltea bună nu îți va alunga insomniile, însă un pat și o saltea deloc confortabile îți vor accentua problemele de somn.

O regulă generală spune că e bine să cumperi cel mai mare pat care încape în dormitor și care îți lasă suficient spațiu pentru mișcare. Cu cât dimensiunile sunt mai darnice cu atât mai mult loc vei avea la dispoziție, fără a-l deranja pe partenerul de somn.
Ține minte, mărimea patului nu se referă doar la lățime ci și la lungime, care ar trebui să depășească cu 10-15 cm înălțimea persoanei care îl va folosi.

Salteaua este inima patului tău și componenta pe care ar trebui să cheltui cei mai mulți bani și cel mai mult timp. Secretul unui somn liniștit este combinația dintre saltea și partea de susținere. Nu le analiza separat, ci urmărește cum interacționează.

Saltelele sunt de multe feluri și fiecare persoană are preferințele sale. Dacă obișnuiești să dormi pe burtă alege o saltea mai moale, dacă dormi pe spate este indicată o saltea mai fermă. Singura soluție este să încerci salteaua, însă niciodată când ești obosit (orice model ți se va părea ideal).

Du-te la magazin cu partenerul tău și așezați-vă amândoi pe saltea, ca și când ați dormi. Când unul dintre voi se ridică, celălat nu ar trebui să simtă asta și nici să se rostogolească spre mijloc. Nu este bine să te scufunzi în saltea, forțând prea tare mușchii pentru a rămâne într-o poziție dreaptă. Dar trebuie să eviți și rigiditatea.
Încearcă mai multe modele de pat și de saltea și nu te simți jenat când faci asta. Acesta este scopul showroom-urilor.

Principala utilitate a unui pat este să-ți încarce bateriile pe timpul nopții. Așa că nu investi în modele cu gadgeturi, ci mai degrabă alege un pat care îți va îmbunătăți viața.

Sursa: amenajari-interioare.eu

Ce elemente ți se par importante când achiziționezi un pat? Cadrul, salteaua, mărimea?

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s