Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Alege albul corect 15 decembrie 2009

Filed under: Amenajari de interior — ADHoreca @ 10:04
Tags: , ,

Dacă te-ai gândit vreodată că indiferent de nuanța de alb aleasă pentru interiorul casei rezultatul va fi același, ai greșit. Zecile de nuanțe de alb susțin acest adevăr. Iar alegerea albului corect este o sarcină extrem de dificilă pentru orice decorator de interioare.

Cu cât cauți mai mult cu atât vei găsi mai multe combinații. Opțiunile sunt foarte generoase pentru că numeroase culori pot fi adăugate albului, în proporții diferite, schimbând astfel rezultatul final.

Găsirea albului corect nu se rezumă doar la nuanță. Mai trebuie luate în calcul umbrele, contrastul, contextul, stilul. Un anumit alb este tradițional, altul se simte mai bine modern sau poate minimalist. Așadar, spre ce te orientezi?

Alege un alb în concordanță cu stilul mobilierului. Pentru un interior minimalist cu mobilă modernă este foarte indicat albul pur strălucitor. Mobilierul tradițional, cu componente de lemn vechi închise la culoare, implică armonios un alb spre crem, cu accente de galben sau auriu.

Evită albul în încăperi mici, precum cutiile. Albul arată fantastic în camere mari, cu tavane înalte și ferestre largi, dar poate părea lipsit de individualitate în construcțiile noi fără detalii arhitecturale. Dacă totuși folosești albul în acest din urmă caz, fă uz de artificii precum vopsirea în alte culori a unui perete sau achiziționarea de tablouri pline de culoare.

Când alegi albul gândește-te la nuanța pieselor de mobilier. Pereții albi vor reflecta mobila colorată. O canapea roșie, de exemplu, va oferi pereților albi o nuanță roz. Așadar, imaginează-ți cum va arăta albul pereților după ce vei poziționa în cameră piesele colorate și masive de mobilier.

Nu ignora cantitatea de lumină și din ce direcție bate. Ferestrele dinspre nord pot face o cameră albă să pară gri, pe când cele dinspre vest dau un efect orange. Lumina din est oferă încăperii o tentă de roz sau lila. Echilibrează raportul dintre nuanța de alb și lumina naturală reflectată. Spre ex., alege alb cu tonuri de roz sau galben pentru camera nordică și alb verzui pentru încăperile din sud sau est.

Nu vopsi în alb zonele intens circulate. Alege un alb mai cald (cu accente de roșu sau galben) pentru a împiedica o cameră să pară sterilă sau neprimitoare. Pe de altă parte, dacă vrei un look curat, fragil și luminos mergi pe albul cu tentă de albastru.

Albul reflectă lumina mai mult decât orice altă culoare, dar scoate în evidență și defectele peretelui. Pretențioasă, dificilă chiar, dar și uluitoare, această non-culoare amplifică personalitatea unei încăperi, dacă este aleasă cu grijă.

Te-ai încumeta să amenajezi o încăpere în alb? Cât de repede te plistisești de pereții vopsiți în alb?

Sursa: amenajari-interioare.eu

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s