Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Ce lemn alegi pentru mobilier 17 decembrie 2009


Lemnul, prin definiție, simbolizează confortul. În arhitectura modernă lemnul ocupă un rol deosebit de important, iar valoarea acestui material prețios continuă să crească.

Este de neimaginat ca acest element să lipsească din construcția unei case sau din amenajarea ei. Fie că privim o piesă de mobilier, podeaua pe care călcăm sau anumite decorațiuni de interior, lemnul este prezent în toate și oferă o eleganță aparte, vigoare și căldură unei locuințe.

Dacă ne referim la mobilierul din lemn masiv, un factor important în alegerea tipului de lemn îl constituie densitatea materialului. Avem de ales între soiuri moi (brad, pin, plop, castan), tari (fag, mesteacăn, stejar, nuc, frasin) sau foarte tari (salcâm, carpen, mesteacăn de fier, tisa). Evident, mobila din soiurile tari și foarte tari este cea mai rezistentă și cea mai indicată. Dar asta nu înseamnă că ceilalți copaci nu sunt sacrificați. Fiecare tip de lemn are calitățile sale și este preferat pentru diferite întrebuințări.

Stejarul, spre ex., este lemnul cel mai des întâlnit în fabricarea mobilierului, deoarece are o rezistență crescută atât la putrezire cât și la atacul insectelor. Fiind recunoscut drept un lemn dur, tare, asociat persoanelor puternice, stejarul nu este indicat mobilierului într-un spațiu restrâns.

Nucul este un alt lemn ideal pentru realizarea mobilei. Cu o densitate ridicată, prezent în culori atrăgătoare, nucul este și un soi destul de scump datorită calităților multiple sau frumuseții recunoscute.

Fagul este utilizat în special în realizarea mobilei curbate. Este un soi tare, longeviv și o alternativă mai ieftină la mobilierul din stejar.

Lemnul de cireș are o frumusețe aparte, în special datorită culorii roșiatice. Această calitate și suprafața foarte netedă după prelucrare îl recomandă pentru piesele de mobilier rafinate, exclusiviste.

Bradul și plopul sunt lemne de esență moale, cu o rezistență slabă. Deși se găsesc în natură pe suprafețe întinse, aceste soiuri nu se întrebuințează frecvent la producerea mobilei. Mai mult, se spune că acțiunea lor este dăunătoare, absorbind în timp energia pozitivă a omului.

Arțarul este un alt lemn din categoria soiurilor dure, tari, indicate pentru un mobilier rezistent. Unele exemplare prezintă texturi foarte interesante, ceea ce califică arțarul pentru clasa esențelor scumpe.

Acestea sunt doar câteva dintre tipurile de lemn folosite pentru mobilier. Cunoașterea caracteristicilor fiecărui soi te va ajuta să faci alegerea corectă pentru mobilarea casei tale.

Fie că e curat, dur, sofisticat, moale, ușor, cald sau rece lemnul are capacitatea de a transforma un interior, de a da viață obiectelor pe care le îmbracă. Depinde de tine dacă îl vei aprecia la adevărata sa valoare.

Ce tip de compoziție preferi pentru mobilier?

Sursa: amenajari-interioare.eu

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s