Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

O cada de baie care desavarseste rasfatul 21 decembrie 2009


Cada reprezintă acea piesă care contribuie din plin la atingerea confortului maxim atunci când faci baie. Așadar, răsfățul tău depinde de calitatea modelului achiziționat.
Aspectul are, evident, un cuvânt greu de spus în momentul alegerii căzii de baie. Dar și rezistența la șocuri, dotările cu hidromasaj sau materialul din compoziție sunt caracteristici care ridică sau scad valoarea obiectului în cauză.

Cada din oțel are un avantaj legat de rezistența în timp. Și probabil cam atât, dacă trecem cu vederea prețul redus. La capitolul minusuri se numără greutatea exagerată (se recomandă chiar să nu se monteze o cadă din oțel în baia de la nivelul superior al casei), aspectul ușor depășit, sensibilitatea crescută la zgâriere, capacitatea de a răci foarte repede apa.

Fonta, pe de altă parte, ar părea materialul potrivit pentru o cadă de baie. Rezistența la impact este ridicată, apa este păstrată caldă mult timp. Dar, la fel ca și oțelul, greutatea prezintă un dezavantaj.

Aceste modele par potrivite pentru o baie amenajată retro, însă nicidecum pentru un decor modern și în tendințe. Baia zilelor noastre include căzi din piatră, marmură, fibră de sticlă, lemn. Acrilul, spre ex., prezintă următoarele avantaje: flexibilitate în design, greutate redusă, ușurință în întreținere, rezistență la șocuri, diversitate în forme și culori.

Acrilul antibacterian este un material de calitate superioară care respinge bacteriile, este rezistent la presiuni, șocuri și abraziune, are suprafața fină, fără pori (transmite pielii un sentiment plăcut la atingere), fiind preferat de tot mai mulți utilizatori. Este colorat în tot volumul său, de aceea își poate menține permanent culoarea.

Durata de viață a unei căzi de acril este îndelungată, suprafața ei este imună la uzură și substanțe chimice folosite în gospodărie iar razele UV nu au niciun efect asupra ei. Trecerile abrupte de temperatură de la cald la rece și invers nu provoacă acrilului nicio stricăciune.

Baia a depășit acel nivel în care decorul nu are importanță. Acestui spațiu i se acordă tot mai multă atenție, deoarece devine locul unde relaxarea și întreținerea contează cel mai mult.

Ce calități apreciezi la o cadă de baie?

Sursa: amenajari-interioare.eu

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s