Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Panourile solare – o investitie profitabila pentru casa ta 21 decembrie 2009

Filed under: Amenajari de exterior,constructii — ADHoreca @ 01:04
Tags: , , ,

Panourile solare reprezinta una dintre cele mai bune alegeri atunci cand vine vorba de energie pe de o parte si de economisirea banilor pe de alta parte. Panourile solare iti aduc energie si totodata nu afecteaza mediul. Poti contribui astfel la demersul ecologic care vizeaza o folosire cat mai redusa a resurselor planetei si la protejarea ei.

Unde se monteaza panourile solare?

Acestea se monteaza pe acoperisurile inclinate, terase orizontale, fatadele cladirilor sau chiar direct pe sol, orientate in directia sud sau sud-vest, intr-un loc cat mai expus la soare. Unghiul optim pentru captarea razelor solare si transformarea lor in energie este de 45 de grade, astfel incat razele sa cada perpendicular.

Romania se afla in zona B de expunere la soare, ceea ce inseamna ca panourile solare pot functiona la capacitate maxima, in special pe perioada sezonului estival.

Cum functioneaza panourile solare?

Acestea functioneaza pe baza conversiei radiatiei solare in caldura, care actioneaza apoi pentru incalzirea apei folosite in locuinta respectiva.

Panourile solare, odata montate, pot fi folosite atat vara, cat si iarna. Vara, radiatiile solare sunt extrem de puternice, astfel incat panourile vor lucra la capacitate maxima, reusind sa acopere 100% nevoia de energie a unei case.

Folosirea acestor panouri ecologice duce la scaderea cu pana la 70% a cheltuielilor pentru incalzire ale unei locuinte. In schimb, pe perioada iernii, ele nu pot acoperi total nevoia de consum de energie termica, astfel incat nu se poate renunta total la sistemele traditionale de incalzire.

Panourile solare functioneaza fara probleme si atunci cand cerul este innorat, deoarece acestea sunt prevazute cu posibilitatea de a capta razele solare si dincolo de perdeaua de nori, binenteles, cu o eficienta mult scazuta fata de momentul in care expunerea la soare este una integrala.

Cat costa panourile solare?

In Romania, in functie de complexitate, marime si functii, un sistem de panouri solare poate avea ca pret de pornire 200-300 de euro si poate ajunge la 9.000- 10.000 de euro.

Costurile se amortizeaza insa intr-o perioada cuprinsa intre 3 si 7 ani, in functie de valoarea investitiei facute.

Pretul mai depinde si de perioada pentru care sunt destinate panourile solare: martie-octombrie sau pentru intregul an.

Cele care nu sunt prevazute sa functioneze pe perioada iernii au nevoie de un circuit suplimentar care va proteja panourile impotriva inghetului.

In cazul celor care functioneaza numai vara, trebuie scoasa apa din ele inainte de scaderea temperaturilor.

Sursa: stilfeminin.ro

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s