Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

De ce sa folosesti un dezumidificator 24 decembrie 2009


Orice construcție nouă prezintă un grad ridicat de umiditate, datorită cantității mari de apă prezentă în compoziția șapelor, tencuielilor sau gletului. Dacă nu vrei să te lovești mai târziu – când mobila este deja montată și pereții vopsiți – de apariția mucegaiului, umflarea parchetului sau instalarea unor probleme de sănătate, este recomandat să folosești un dezumidificator.

Sute de litri de apă sunt introduși în pereți și în podea până când aceste componente sunt finalizate. Dacă ai aștepta eliminarea acestei cantități de apă pe cale naturală ai avea nevoie de câteva luni și de timp frumos afară.

Însă un dezumidificator rezolvă rapid și natural problema. În 14 zile, de pe o suprafață de 100 mp se pot extrage până la 500 litri apă, folosind câte un asemenea aparat în fiecare încăpere.
Evident că această operație se execută înainte ca parchetul să fie montat sau zugrăveala de pe pereți aplicată. Procesul de uscare se desfășoară cu ușile și geamurile închise, la o temperatură de minim 15 grade. Cu cât temperatura este mai ridicată cu atât timpul necesar este mai scurt.

Dacă alegi varianta folosirii unui dezumidificator ai la dispoziție 3 soluții:

  • dezumidificatorul profesional. Este un utilaj cu consum de energie redus, ușor de transportat, care funcționează pe principiul condensării. Este folosit în stadiul de construcție a clădirii
  • dezumidificatorul casnic. Este un echipament de capacitate mică, funcționează pe bază de curent și are rolul de a menține un nivel scăzut de umiditate într-o încăpere locuită
  • dezumidificatorul pe bază de pastile. Este de dimensiuni reduse și este recomandat pentru spațiile mici unde nivelul de umiditate este aproape de valorile normale.

Investiția folosirii unui dezumidificator profesional este profitabilă atât pentru constructor, care asigură astfel cumpărătorul de calitatea lucrărilor executate, cât și pentru beneficiar, care are garanția că nu va avea probleme pe viitor.

Folosirea unui spațiu uscat insuficient duce la apariția unor probleme delicate și costisitoare: mucegai, condens, ridicarea parchetului, mucegăirea mobilei, deformarea ușilor de interior, aer umed greu de suportat.

Chiar dacă te grăbești să te muți într-o locuință nou construită investește în uscarea corectă a spațiului. Efectele pe termen lung îți vor face viața mai ușoară.
Ai folosit vreodată un dezumidificator? Ești conștient de neplăcerile pe care le poate cauza excesul de apă?

Sursa: amenajari-interioare.eu

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s