Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Cum sa montezi gresie 26 decembrie 2009


Unele încăperi din casă sunt mai pretențioase, necesită o întreținere zilnică și o pardoseală care se curăță foarte ușor. Pentru baie, bucătărie sau chiar și hol plăcile ceramice sunt cele mai indicate în acoperirea pereților și a pardoselii.

În alegerea gresiei/faianței trebuie să ții cont de câteva aspecte: calitatea, textura, porozitatea, rezistența la abraziune, grosimea, culoarea, dimensiunea.

După ce ai terminat cu partea estetică să vedem cum e munca. Începem cu faianța.

 • Pentru montarea propriu-zisă a faianței ai nevoie de următoarele unelte și materiale: adeziv special, chit de rost, racletă, gletieră cu zimți, ciocan de cauciuc, aparat de tăiat plăci ceramice, burete.
 • Într-o primă fază se pregătește atent locul de montaj, pentru a evita mai târziu căderea plăcilor. Pereții se tencuiesc cu un material realizat din ciment, nisip și apă. Acest suport trebuie să fie plan, rezistent, cu o porozitate normală. Pentru ca adezivul să prindă cât mai bine se elimină orice urmă de vopsea, lac, ipsos, ceară, etc.
 • După 5-6 zile de la această acțiune suprafețele vor fi amorsate cu grund de profunzime aplicat cu bidineaua.
 • Niciodată nu începi montarea plăcilor fără a trasa înainte liniile care împart încăperea. Acest lucru îți permite poziționarea corectă a faianței în raport cu ușa sau cu fereastra. Nu vrei să ai o dispunere inestetică sau inegală a plăcilor!
 • Pregătești materialul amestecând adezivul cu apa, până când obții o pastă omogenă. Mortarul astfel realizat se întinde pe perete cu ajutorul gletierei zimțate.
 • Aplici plăcile de faianță pe mortarul întins, după care egalizezi nivelul placării cu ajutorul ciocănelului de cauciuc.
 • După 48 de ore de la montarea plăcilor poți începe acțiunea de chituire a rosturilor. Chitul se prepară prin amestec cu apa. Pasta rezultată se aplică peste faianță, folosind racleta.
 • Nu uita de plintă. Aceasta poate fi realizată din plăcile tăiate și nu trebuie să depășească 12 cm.
 • Ultima etapă este cea de curățare/spălare a faianței.

În cazul montării gresiei procedeul este identic, cu câteva mici adaosuri:

 • peste pardoseală se toarnă o șapă de ciment, în scopul egalizării suprafeței
 • după montarea plăcilor este nevoie de 24 de ore până să se poată călca pe gresie.

Placarea pereților cu faianță sau acoperirea pardoselii cu gresie constituie o investiție pe termen lung. Din acest motiv alege modele care nu se demodează repede și care te reprezintă.

Sursa: amenajari-interioare.eu

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s