Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Distanta optima de pozitionare a televizorului 6 ianuarie 2010

Filed under: Amenajari de interior — ADHoreca @ 22:41
Tags: , , ,

Statisticile arata ca cea mai mare parte a timpului liber o petrecem in fata televizorului. Fara sa ne dam seama, acest lucru poate sa ne afecteze vederea daca televizorul este amplasat la o distanta necorespunzatoare de locul in care ne aflam.

Se intampla ca atunci cand te afli intr-un magazin de electronice in cautarea unui televizor, sa te interesezi de numeroasele functii pe care le are aparatul. Acest lucru este extrem de important, dar poti omite un aspect: dimensiunile camerei si locul amplasarii. De exemplu, daca mobila de acasa nu iti ofera suficient spatiu pentru a include un televizor cu tub catodic, atunci va trebui sa te orientezi spre unul cu ecran plat.

Claritatea imaginii creste in functie de definitia ecranului (standard, high-definition si full high definition). Astfel, cu cat calitatea imaginii este mai buna, cu atat solicitarea asupra ochiului se diminueaza si scade distanta optima de vizionare.

Formatul corect de vizionare este de 16:9 si nu cel de 4:3, deoarece ochiul uman vede mai mult in lateral decat in inaltime.

Pentru o plasma Full HD, distanta optima de vizionare se calculeaza inmultind inaltimea ecranului cu cinci, iar pentru plasma HD se face inmultind de doua ori inaltimea ecranului.

Inainte de a cumpara televizorul, ia in calcul si dimensiunea camerei in care doresti sa-l  instalezi. Daca vrei un televizor cu diagonala mare, trebuie sa ai o camera suficient de mare pentru a-l privi de la o distanta cat mai aproape de cea ideala.

sursa: casamea.ro

Share

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s