Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Ce puteti crea cu materiale simple 19 ianuarie 2010


Volumele din gips-carton construite pe plafon si prevazute cu spoturi luminoase sunt o alternativa la clasicele corpuri de iluminat, fiind alese mai ales pentru nota de inedit pe care o ofera amenajarilor.

Tocmai acest lucru si l-au dorit cei doi membri ai familiei Iftimie pentru micul lor apartament cu doua camere din Ramnicu Sarat, constienti fiind ca nu au foarte multe alternative in aceasta directie. Cum insa aptitudinile creative nu prea le stateau la indemana si nici fonduri pentru angajarea unui specialist in amenajari interioare nu au avut, ei s-au confruntat cu o mica problema. Aceasta a fost accentuata de hotararea ferma de a nu reproduce in locuinta lor solutii intalnite in apartamentele prietenilor. In aceste conditii, seful de santier le-a propus pentru dormitor un model de scafa pe care il realizase in urma cu trei ani intr-un apartament din Bucuresti. Cei doi au fost foarte incantati de idee.

Aceasta are la baza simbolul oriental Yin si Yang. Pentru a reprezenta cat mai bine simbolul, au fost construite doua volume distincte, ale caror forme sugereaza cercul divizat in interior printr-o linie curba dubla. Mare parte din efortul de realizare a constructiei a fost concentrat asupra proiectarii, deoarece regularitatile de ordin geometric trebuiau riguros realizate, ele fiind cele care au asigurat simetria scafei.

Etape de lucru:

1. Trasarea

Dupa ce au fost stabilite dimensiunile scafei si pozitionarea ei pe tavan, s-a trecut la calcularea suprafetelor si la transpunerea acestora pe placa de gips-carton cu ajutorul creionului legat cu sfoara.

2. Decuparea 1

Dupa trasare, a inceput decupajul placii. A fost folosit un ferastrau special pentru gips-carton. Cu ajutorul lui a fost eliminat surplusul de material din placa patrata, pentru a se obtine cercul dorit.

3. Decuparea 2

Cercul obtinut a fost sectionat in doua parti simetrice. Operatia a necesitat o atentie deosebita, deoarece linia de decupaj dublu curbata a facut dificila taierea cu ajutorul ferastraului.

4. Trasarea tavanului

Fiecare din cele doua placi obtinute au fost asezate pe tavanul fals, iar conturul lor a fost trasat cu un creion. Reperul in jurul caruia au fost asezate placile a fost centrul plafonului.

5. Fabricarea structurii metalice

Structura metalica a scafei a fost realizata din profile UW30. Au fost folosite resturi de la celelalte lucrari din apartament. Profilele au fost taiate din 5 in 5 cm pentru a putea fi curbate cu usurinta.

6. Fixarea profilelor metalice

Segmentele de profile UW30 au fost atent curbate pana li s-a dat forma dorita. Ele au fost pozitionate pe trasajul de pe plafon si au fost fixate in suruburi autofiletante.

7. Ranforsarea structurii metalice

Dupa ce a fost creata forma scheletului metalic, in interiorul acestuia a fost montat un segment de profil CD60, care intareste structura si ajuta la fixarea mai buna a placilor de gips-carton.

8. Fixarea placilor de gips-carton

Cele doua placi decupate anterior care dau forma constructiei, au fost fixate pe scheletul din profile metalice cu suruburi autofiletante.

9. Pregatirea pentru finisaj

Pe muchiile volumelor au fost fixate in suruburi autofiletante profile de colt flexibile. Acestea au fost chituite impreuna cu capetele de suruburi. Dupa uscarea chitului, suruburile au fost indepartate.

10. Finisajul

Dupa uscare, constructia a fost zugravita. Cele doua volume au fost zugravite in doua culori diferite,  acestea fiind culorile alese pentru decorarea intregului dormitor.

sursa: casamea.ro

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s