Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Montajul faiantei – demonstratie 21 ianuarie 2010

Filed under: Amenajari de interior — ADHoreca @ 23:01
Tags: ,

Aplicarea placilor de faianta poate parea la prima vedere o operatiune destul de complicata, dar daca veti respecta cateva reguli de baza cu siguranta veti reusi sa montati placile fara ajutorul vreunui specialist.

Baia si bucataria sunt incaperile care intra cel mai des in procesul de renovare, cauzele fiind evidente: umezeala, mucegaiul, mirosul neplacut, demodarea placilor ceramice sau umflarea lor etc. Pentru a veni in sprijinul celor care vor sa-si inlocuiasca singuri faianta din baie sau bucatarie, fara a apela la vreun mester, le oferim o demonstratie pas cu pas a acestei operatiuni.

1. Pregatirea suprafetei suport

Peretii pe care urmeaza sa fie montata faianta sunt tencuiti. Pentru obtinerea unor suprafete perfect plane sunt construiti stalpi reper care asigura o planeitate perfecta pentru toata suprafata.

2. Stabilirea reperelor

Pentru pozitionarea perfecta a placilor este nevoie de stabilirea unei baze plane de la care sa inceapa montajul. Aceasta se realizeaza in urma masuratorilor si a fixarii pe perete a unui profil metalic.

3. Aplicarea adezivului pe perete

Adezivul se aplica pe o suprafata mai mare, pentru ca montajul sa se faca mai operativ. Timpul de punere in opera al adezivului este de peste doua ore, ceea ce elimina riscul intaririi inainte de placare.

4. Aplicarea adezivului pe placi

In cele mai multe dintre situatii, aceasta operatie nu este necesara, patul de adeziv de pe perete fiind suficient pentru o priza de calitate. Se recurge la ea atunci cand trebuie remediat un deficit de planeitate.

5. Lipirea placilor

Montarea placilor de faianta incepe din zona peretelui opus usii de acces in baie, deoarece aceasta este cea mai vizibila. Fiecare placa este presata pana se aliniaza perfect cu celelalte deja montate.

6. Montajul distantierelor

Distantierele din plastic in forma de cruciulita asigura alinierea perfecta a placilor atat in plan orizontal, cat si vertical. Ele se aplica la intersectia placilor, imediat dupa lipirea fiecareia dintre ele.

7. Verificarea planeitatii

Dupa montajul fiecarei placi in parte se verifica planeitatea ei. Operatia se face cu ajutorul unui poloboc lung atat in plan orizontal, cat si vertical.

8. Realizarea straifurilor

Montajul se incheie in zonele cele mai putin vizibile (in cazul de fata, zona cabinei de dus). Atunci cand placile nu se incadreaza perfect in dimensiunile peretilor, se masoara suprafata ramasa.

9. Masurarea placilor

Dimensiunile obtinute in urma masurarii zonelor ramase neplacate se transpun pe placile de faianta. Se marcheaza si se traseaza liniile care vor servi drept reper la taierea placilor.

10. Taierea placilor

Cu ajutorul unei unelte speciale, placile ceramice sunt taiate la dimensiunile necesare. Operatia necesita atentie, deoarece placile se pot sparge in timpul procesului.

casamea.ro

Share

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s