Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Fosele septice 22 ianuarie 2010

Filed under: Amenajari de exterior,constructii — ADHoreca @ 10:00
Tags: , ,

Daca ati construit o cladire intr-o zona lipsita de retea edilitara, solutia este construirea unei fose septice

Cum durabilitatea unei fose septice e foarte mare, aveti grija sa comandati una care „vi se potriveste” si acum, si peste cinci-zece ani! E mai „cuminte” sa dati ceva bani in plus, acum, decat sa faceti un nou santier, peste doar cativa ani, ca sa montati o a doua fosa.

Materialele din care se confectioneaza o fosasunt dintre cele mai diverse: beton, poliester, PHD.

Betonul este „clasic”, dar nu tocmai recomandabil. O astfel de fosa e grea, dificil de transportat si montat. Rezistenta ei, in ciuda tuturor aparentelor, este mica in timp (betonul este sensibil la atacul anhidridelor sulfuroase), iar realizarea unei etanseitati absolute este dificila. In plus, daca va decideti sa renuntati la ea, trebuie sa va ganditi cum scoateti din pamant un corp de 1500 kg!

Fosa din poliester este contraindicata din pricina degradarii fibrelor.

Prin urmare, fosa din PHD pare sa se impuna de la sine. Rezistenta la socuri a acestui material este exceptionala (garantat 83 KN, dar nu va mirati daca „duce” si mai mult), la fel si la variatiile de temperatura. Nu lipsit de interes e faptul ca se transporta usor (o fosa pentru 3000l cantareste doar 120 kg, de 10 ori mai putin decat una din beton!), iar montajul este foarte usor (o echipa de meseriasi adevarati n-are cum sa lucreze mai mult de doua zile la asezarea ei pe pozitie si cuplarea la instalatia de evacuare). Aria ocupata de o fosa medie nu depaseste 3-4 mp, si se poate „camufla” cu gazon. Daca estimarea consumului de apa este corecta, vidanjarea n-ar trebui sa se faca mai devreme de 14-18 luni!

Sugestie: alegeti o firma cu portofoliu, care sa va asigure consilierea de specialitate, procurarea fosei, dar si montarea, intretinerea si vidanjarea ulterioara.

Iata si o estimare de pret: pentru o familie cu cinci membri, costul este in jur de 6400 lei. Pentru o familie cu zece membri, pretul urca la 7900 lei.

sursa: Casamea.ro

 

One Response to “Fosele septice”

  1. Vio Says:

    Salut…complimente pentruu blogul tau


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s