Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Asigura un iluminat corect! 25 ianuarie 2010


Cum livingul reprezinta una dintre incaperile in care se desfasoara activitati multiple, luminile vor juca un rol esential in crearea unei atmosfere placute si relaxante.

Deoarece livingul indeplineste mai multe functiuni, este necesar ca pentru fiecare dintre acestea sa existe un mod particular de iluminare. In primul rand trebuie asigurat iluminatul general care se poate realiza cu ajutorul unor plafoniere, corpuri aplicate pe pereti sau scafe de lumina. In afara de aceasta, este nevoie si de iluminat local.

Amplaseaza corect!

Lampile trebuie situate calculand distanta de la tavan, la o treime din inaltimea interioara, ceea ce inseamna in general 90 – 100 cm.

Daca iluminatul este direct, suspendarea lampii pe tavan trebuie efectuata in asa fel incat aceasta sa atarne pana la o sesime din inaltimea interioara a incaperii. Daca iluminatul este dispersat, aceasta inaltime poate fi un sfert sau o cincime din inaltimea interioara.

Daca iluminatul este indirect, inaltimea ideala a lampii, calculata pornind de la tavan, este de o treime sau jumatate din inaltimea interioara a incaperii.

Sfat

Este recomandat sa asezi in spatele televizorului o sursa de lumina ascunsa, de putere mica (15 – 25 W) ca sa contracarezi lumina ecranului. Contrastul puternic de lumina solicita foarte mult ochiul.

sursa: casamea.ro

Share

 

Lasă un comentariu