Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Tipuri de termoizolatie 20 martie 2011


Tot mai multe materiale termoizolatoare au aparut pe piata in ultima perioada, insa nu multi stiu care sunt diferentele dintre ele si ce avantaje prezinta fiecare. De aceea, va facem cunoscute cateva tipuri de termoizolatie

Polistiren

Printre cele mai utilizate materiale pentru termoizolare sunt polistirenul expandat (EPS) si polistirenul extrudat (XPS) datorita pretului mai redus. EPS-ul este folosit atat la exteriorul cladirii, cat  si la interior, acoperis, tavan si incalzire in pardoseala. XPS-ul este recomandat pentru termoizolari in medii umede (fundatii, socluri si terase inversate) datorita impermeabilitatii superioare. XPS-ul nu are capacitatea de a „respira”, fapt care nu il recomanda pentru termoizolarea exterioara a fatadelor.

Vata minerala

Este un alt material des folosit indicat pentru fatade, terase si acoperisuri. Aceasta permite un transfer mai bun al umiditatii din interiorul casei catre exterior si asigura o izolare termica fonica mai buna decat polistirenul.

Spuma poliuretanica

Este o alternativa superioara la polistiren sau vata minerala, cu ajutorul careia veti economisi spatiu, deoarece se aplica intr-un strat de 3 cm, doar pe una dintre suprafete (interioara sau exterioara). Spuma poliuretanica rigida ofera o buna termoizolatie, hidroizolatie, plus un grad ridicat de fonoizolatie deoarece interiorul si exteriorul sunt separate printr-o anvelopa continua, fara punti termice.

Celuloza

Acest tip de termoizolatie se obtine din reciclarea hartiei si are caracteristici de izolant termic si fonic superioare materialelor traditionale. Coeficientul de transfer termic este mai bun decat al vatei minerale, iar aplicarea fara discontinuitati la imbinarea cu structura pe care se monteaza, ii sporeste performanta de izolator termic. Costurile pentru acest tip de termoizolatie sunt mai mari cu 15 – 20% fata de cele ale unor materiale traditionale.

Canepa

Termosistemul cu canepa este recomandat pentru izolarea acoperisurilor, a peretilor si a pardoselii, asigurand un transfer termic bun. Capacitatea excelenta de difuzie a produsului realizeaza reglarea automata a umiditatii, ceea ce permite crearea unor conditii climatice placute si sanatoase in interiorul incaperii. Datorita faptului ca fibrele de canepa nu contin albumina, nu este nevoie de un tratament impotriva moliilor si gandacilor.

Vopsea termoizolatoare

Astfel de termosisteme au un continut ridicat de microsfere de sticla 3MTM, care functioneaza pe principiul reflexiei. Reprezinta o metoda eficienta de termoizolatie pentru interiordestinata protectiei impotriva supraincalzirii peretilor pe timp de vara si de incalzire rapida a incaperilor pe timp de iarna.

 

Sursa: casamea.ro

 

 

 

One Response to “Tipuri de termoizolatie”

  1. Polistirenul mi se pare o soluție foarte bună, în multe din situații te poate salva.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s