Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Ambasada Olandei – tur virtual 24 iunie 2011

Filed under: Amenajari de interior — ADHoreca @ 16:51
Tags: , , ,

Oaspeti intr-o locuinta de poveste, designerul Iuga-Dohmen a avut amabilitatea sa ne povesteasca cu de-amanuntul etapele si pasii pe care i-a urmat pentru a obtine acest interior spectaculos, o combinatie intre traditional si modern.

Resedinta ambasadei Olandei este localizata in acelasi perimetru in care se regasesc si restul ambasadelor, fiind o zona de patrimoniu.

Construita in anul 1922, resedinta face parte din patrimoniul UNESCO.

Stilul arhitectural al acestei perioade este o continuare a stilului neo-romanesc. Astfel, cladirea are elemente bizantine (arcada scurta si coloane groase si mici), aspect masiv si este bogat decorata atat la exterior, cat si la interior.

Resedinta ambasadei se imparte in doua zone: una privata si una publica, si are aprox. 800 metri patrati locuibili reprezentand un demisol, parter, etaj si mansarda.

Ideea concept de la care am pornit a fost ca resedinta de ambasada este mai mult decat o casa, reflecta natura culturii sale. Olanda este o tara transparenta, deschisa si aventuroasa. Oranjul este culoarea regala. Amenajarea are elemente Art Deco. Le recunoastem dupa modelul Pasley al draperiilor, cromul candelabrelor, accentele metalice ale lampadarelor si tonurile deschide ale canapelelor si fotoliilor. Este un mix intre decoratii moderne si influente ecletice.

Resedinta de ambasada este un amestec intre ideea de “casa dulce casa” si o carte de vizita a tarii pe care o reprezinta. Asta pentru ca, un ambasador este cel mai mare reprezentant politic al tarii lui. Ca un oaspete, cand intri in resedinta trebuie sa simti conexiunea cu tara de origine. Ca de exemplu, resedinta ambasadei Italiei are o cu totul alta atmosfera, care reflecta mai mult sufletul Italiei. Si, bineinteles, o resedinta este atat gazda a oaspetilor si a receptiilor, cat si o locuinta. Un anumit grad de grandoare este potrivit.

Prin urmare, este o provocare sa combini diferitele scopuri intr-o atmosfera unica, care captiveaza ambele sau mai multe cerinte”, ne dezvaluie Iulia.

Proiectul a inceput cu prezentarea stilurilor in care resedinta urma sa fie decorata. Dna Ambasador a avut la alegere intre clasic, modern si o combinatie intre cele doua.

In final, dupa mai multe intrevederi, proprietarul impreuna cu designerul au decis sa opteze pentru o atmosfera luminoasa, usoara, dar care sa pastreze opulenta si grandoarea stilului.

Astfel, sustinuta de un buget substantial, atmosfera din cadrul caminului avea sa fie un mix intre nou si vechi.

In dining a trebuit sa reconditionez si sa vopsesc o minunata masa, impreuna cu scaunele. De asemenea, scaunele au fost tapitate. Efectul este spectacular. Arata diferit, nou, cu toate acestea, piesele sunt aceleasi. Am creat un cu totul alt ambient.”

In ceea ce priveste relatia cu furnizorii, Iulia se descrie ca un zid de caramida, pe care cu greu poti sa-l dobori. Cu toate acestea, ea ne-a marturisit: “Vreau sa pastrez o legatura buna si personala cu furnizorii. In general, imi aleg furnizorii cu atentie. Nu este doar o chestiune de a le judeca calitatea. Dar serviciile pe care ei le ofera, atat mie, cat si clientului sunt foarte importante. Si in acest domeniu mai au multe de invatat.

In Romania deja stim sa oferim calitate, dar si servicii nu tocmai bune. Daca trebuie sa-i explic unui furnizor ca serviciile pe care le-a oferit nu l-au multumit pe client si ca e nevoie de munca suplimentara, atunci ceva este in neregula. Nu ar trebui sa le spun eu asta, ci sa vina din partea lor. Deci, ii aleg cu grija.

Furnizorii au tendinta de a incetini munca din momentul in care primesc toata plata. Si multi dintre ei nu vad serviciul ca pe un instrument de marketing, ci ca pe “o munca extra pe gratis”.

In timp ce designerul Iulia Iuga-Dohmen se ocupa de amenajarea interioara a locuintei, arhitectul peisagist Katja Perrey realiza o lucrare de exceptie in ceea ce priveste exteriorul.

Intrucat colaborarea dintre cei doi a fost una de exceptie, au putut crea o legatura sublima intre interior si gradina superba.

Din motive de confidentialitate si de securitate, sunt folosite doar poze de concept.

Material realizat cu sprijinul designerului Iulia Iuga-Dohmen.

 

sursa: casamea.ro