Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Bucatariile clasice nu se demodeaza niciodata 3 septembrie 2011


Cele mai intalnite modele de bucatarii la romani sunt cele clasice, care au marele avantaj ca nu se demodeaza niciodata, asta daca sunt bine realizate, din materiale rezistente.

Nu-i asa ca, atunci cand gatesti si ai nevoie de ceva, iti place sa deschizi cel mai apropiat sertar si sa sa gasesti in el toate ingredientele si ustensilele necesare? Esti genul de persoana nostalgica dupa camara apartamentelor de bloc? Atunci te vei indragosti de dulapurile mari, incapatoare, cu accesorii rotative, in care poti depozita o multime de oale, tigai, dar si alimente. Toate acestea sunt caracteristici ale bucatariilor clasice. Stilul clasic nu se refera doar la aspectul cald al fronturilor, ci si la atribute precum necesitatile de depozitare, functionalitate si confort.

Atunci cand vrei ca, intr-un spatiu limitat, cum este bucataria unui apartament obisnuit, sa ai o zona de gatit, una destinata prepararii mancarurilor (blatul de lucru), un spatiu de depozitare bine organizat si un loc de luat masa, cel mai bine este sa te orientezi spre ansamblurile de mobilier clasice.

Bucataria clasica este cel mai des intalnita la romanii care prefera siguranta si stilul de viata linistit, in sanul familiei. Pentru ca, de cele mai multe ori, gatitul face parte din viata lor cotidiana, acestia vor cauta un mobilier cu toate zonele de lucru apropiate, in care totul este la indemana, iar spatiile de depozitare sunt generoase.

In bucatariile amenajate in acest stil nu vei intalni fronturi lucioase si corpuri din sticla fumurie, aici primand spiritul practic (cat de usor se intretin corpurile, cat de incapatoare sunt etc.). Chiar si asa, sa nu-ti inchipui ca o bucatarie clasica nu are stil sau este lipsita de modernitate. Nu! Elemente precum un blat de lucru din granit, cateva accesorii din inox si electrocasnicele incorporate dau oricarei bucatarii, chiar si uneia in stil clasic, un aspect modern.

Indiferent ca este vorba de lemn masiv sau PAL melaminat, seturile clasice pot fi recunoscute usor, dupa fronturile in culori calde si naturale (vanilie, culoarea untului si diverse esente de lemn).

 

sursa: casamea.ro