Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Reamplasarea zonei de zi 15 octombrie 2011

Filed under: Amenajari de interior,Living — ADHoreca @ 14:44
Tags: ,

Unul din cele mai importante criterii dupa care este gandita amenajarea sau reamenajarea zonei de zi este neizolarea acesteia.

Ea trebuie sa fie „aerisita”, intr-un contact direct cu alte zone ale locuintei si, de preferat, cu o geometrie neregulata.

Camera de zi a fost reamplasata in zona de acces in locuinta, ingloband spatiul holului, pe cel al unuia dintre dormitoare impreuna cu cel al lojii, precum si o mica suprafata din cea a bucatariei.

 

1. In prima etapa a lucrarilor au fost demolati toti peretii care separau incaperile apartamentului. Structura lor din caramizi BCA a facilitat acest lucru.

2. In aceasta etapa a fost integrata si loja in aria locuibila a apartamentului. Pentru aceasta a fost nevoie de termoizolarea peretelui exterior.

3. Pe stalpul de rezistenta ramas liber in mijlocul locuintei a fost montata o cutie de distribuitori pentru conductele instalatiei de incalzire.

4. Conductele au fost montate numai dupa ce pardoseala a fost curatata de vechile straturi izolatoare. Peste conductele izolate s-a turnat sapa.

5. Pentru a se asigura trecerea de la nivelul inferior la cel superior al coloanelor de incalzire, au fost montate conducte noi, din cupru.

6. Au fost reconstruiti peretii care izoleaza noua camera de zi de restul apartamentului. Pentru a se realiza acest lucru, au fost folosite profilele metalice si placile din gips-carton.

7. Aceleasi materiale au fost folosite si pentru a placa peretele exterior, impreuna cu toate elementele structurii de rezistenta din zona (ginzile si stalpul).

8. In paralel cu aceste lucrari, a fost refacuta in totalitate si instalatia electrica. Pentru protectia firelor s-au folosit tuburi flexibile din plastic.

9. In golul de usa care asigura trecerea spre a doua zona a apartamentului, a fost realizata o constructie din gips-carton, de forma circulara.

10. Cablurile sistemului de alarma si cele de internet au fost ingropate in sapa. Pentru aceasta au fost sapate santuri de mici dimensiuni.

11. Peretii din gips-carton au fost chituiti, in timp ce restul au fost gletuiti, iar la final au fost zugraviti cu vopsea lavabila.

sursa: casamea.ro