Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Reorganizarea spatiului din bucatarie 28 Februarie 2011

Oricat de mare ar fi dorinta noastra de a obtine rezultate spectaculoase la finalul reamenajarii propriului apartament, va trebui sa acceptam anumite conditionari obiective, care influenteaza direct aceste rezultate.

Una din principalele conditionari este dimensiunea incaperilor. Aceasta poate favoriza anumite proiecte, la fel cum ne poate constrange sa renuntam la altele. Un spatiu generos permite aplicarea unor solutii superioare din punctul de vedere al complexitatii. Vom exemplifica aceasta regula analizand etapele prin care a trecut bucataria unui apartament de bloc pentru a capata un aspect impecabil.

Initial, aceasta avea o suprafata suficienta pentru ca toate utilitatile specifice sa fie montate astfel incat sa se obtina mai multa functionalitate si, implicit, un confort optim. In aceste circumstante, camara a fost pastrata ca spatiu de depozitare. Consecinta a fost degrevarea spatiului bucatariei de un corp de mobilier masiv, care ar fi fost necesar pentru a prelua functia spatiului de depozitare.

Balconul aflat pe latimea posterioara a bucatariei a fost inclus in aria utila. Cu exceptia centralei termice, care a fost montata aici, balconul a ramas liber, indeplinind o functie mai degraba estetica. Trebuie mentionat faptul ca lucrarile care au vizat recuperarea balconului au avut loc in urma cu cativa ani, cand apartamentul a fost suspus unor interventii de renovare minore. Tot atunci a fost montata centrala termica, iar in partea superioara a golului de usa care face trecerea din bucatarie in balcon a fost construita o arcada. In timpul lucrarilor efectuate in acest an, centrala a fost demontata, urmand a fi repusa in functiune la finalul reamenajarii. De asemenea, vechea arcada a fost inlaturata, din cauza multiplelor defecte de constructie pe care le avea. In locul ei a fost construita o alta arcada, din profile metalice si gips-carton, ale carei linii curbe sunt perfecte.

Tot acum a fost termoizolata zona fostului balcon. Ca materiale, au fost folosite polistirenul extrudat, vata minerala si placile din gips-carton, care au servit la izolarea pardoselii, parapetului si plafonului.

O alta masura de ordin structural a constat in demolarea peretelui dintre bucatarie si vestibul. Acesta a fost reconstruit pe o lungime de numai 75 cm, pentru a inchide vizual zona frontului de lucru din directia accesului in apartament. Pentru realizarea lui, au fost utilizate profile metalice si placi din gips-carton (foto 2). In zona fostului perete s-a construit o grinda falsa care are rolul de a delimita vizual bucataria de vestibul.

Au fost inlaturate vechile finisaje, tencuieli si placi ceramice. Suprafetele decopertate au fost tencuite. Structura peretelui din dreapta, care era construit din blocuri mari de BCA, s-a slabit dupa eliminarea finisajelor (foto 3). Astfel, pentru consolidare, s-a apelat la plasa de armare din fibra de sticla, care a fost incorporata in glet.

In fine, cea mai spectaculoasa lucrare din bucatarie a fost scafa. Mai exact, este vorba de un volum cu aspect valurit, construit din profile metalice si gips-carton, in care au fost montate spoturi luminoase si care a fost suspendat de tavan cu lanturi.

Sursa: casamea.ro

Anunțuri
 

Ce puteti crea cu materiale simple 19 Ianuarie 2010

Volumele din gips-carton construite pe plafon si prevazute cu spoturi luminoase sunt o alternativa la clasicele corpuri de iluminat, fiind alese mai ales pentru nota de inedit pe care o ofera amenajarilor.

Tocmai acest lucru si l-au dorit cei doi membri ai familiei Iftimie pentru micul lor apartament cu doua camere din Ramnicu Sarat, constienti fiind ca nu au foarte multe alternative in aceasta directie. Cum insa aptitudinile creative nu prea le stateau la indemana si nici fonduri pentru angajarea unui specialist in amenajari interioare nu au avut, ei s-au confruntat cu o mica problema. Aceasta a fost accentuata de hotararea ferma de a nu reproduce in locuinta lor solutii intalnite in apartamentele prietenilor. In aceste conditii, seful de santier le-a propus pentru dormitor un model de scafa pe care il realizase in urma cu trei ani intr-un apartament din Bucuresti. Cei doi au fost foarte incantati de idee.

Aceasta are la baza simbolul oriental Yin si Yang. Pentru a reprezenta cat mai bine simbolul, au fost construite doua volume distincte, ale caror forme sugereaza cercul divizat in interior printr-o linie curba dubla. Mare parte din efortul de realizare a constructiei a fost concentrat asupra proiectarii, deoarece regularitatile de ordin geometric trebuiau riguros realizate, ele fiind cele care au asigurat simetria scafei.

Etape de lucru:

1. Trasarea

Dupa ce au fost stabilite dimensiunile scafei si pozitionarea ei pe tavan, s-a trecut la calcularea suprafetelor si la transpunerea acestora pe placa de gips-carton cu ajutorul creionului legat cu sfoara.

2. Decuparea 1

Dupa trasare, a inceput decupajul placii. A fost folosit un ferastrau special pentru gips-carton. Cu ajutorul lui a fost eliminat surplusul de material din placa patrata, pentru a se obtine cercul dorit.

3. Decuparea 2

Cercul obtinut a fost sectionat in doua parti simetrice. Operatia a necesitat o atentie deosebita, deoarece linia de decupaj dublu curbata a facut dificila taierea cu ajutorul ferastraului.

4. Trasarea tavanului

Fiecare din cele doua placi obtinute au fost asezate pe tavanul fals, iar conturul lor a fost trasat cu un creion. Reperul in jurul caruia au fost asezate placile a fost centrul plafonului.

5. Fabricarea structurii metalice

Structura metalica a scafei a fost realizata din profile UW30. Au fost folosite resturi de la celelalte lucrari din apartament. Profilele au fost taiate din 5 in 5 cm pentru a putea fi curbate cu usurinta.

6. Fixarea profilelor metalice

Segmentele de profile UW30 au fost atent curbate pana li s-a dat forma dorita. Ele au fost pozitionate pe trasajul de pe plafon si au fost fixate in suruburi autofiletante.

7. Ranforsarea structurii metalice

Dupa ce a fost creata forma scheletului metalic, in interiorul acestuia a fost montat un segment de profil CD60, care intareste structura si ajuta la fixarea mai buna a placilor de gips-carton.

8. Fixarea placilor de gips-carton

Cele doua placi decupate anterior care dau forma constructiei, au fost fixate pe scheletul din profile metalice cu suruburi autofiletante.

9. Pregatirea pentru finisaj

Pe muchiile volumelor au fost fixate in suruburi autofiletante profile de colt flexibile. Acestea au fost chituite impreuna cu capetele de suruburi. Dupa uscarea chitului, suruburile au fost indepartate.

10. Finisajul

Dupa uscare, constructia a fost zugravita. Cele doua volume au fost zugravite in doua culori diferite,  acestea fiind culorile alese pentru decorarea intregului dormitor.

sursa: casamea.ro

 

 
%d blogeri au apreciat asta: