Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Reorganizarea spatiului din bucatarie 28 Februarie 2011

Oricat de mare ar fi dorinta noastra de a obtine rezultate spectaculoase la finalul reamenajarii propriului apartament, va trebui sa acceptam anumite conditionari obiective, care influenteaza direct aceste rezultate.

Una din principalele conditionari este dimensiunea incaperilor. Aceasta poate favoriza anumite proiecte, la fel cum ne poate constrange sa renuntam la altele. Un spatiu generos permite aplicarea unor solutii superioare din punctul de vedere al complexitatii. Vom exemplifica aceasta regula analizand etapele prin care a trecut bucataria unui apartament de bloc pentru a capata un aspect impecabil.

Initial, aceasta avea o suprafata suficienta pentru ca toate utilitatile specifice sa fie montate astfel incat sa se obtina mai multa functionalitate si, implicit, un confort optim. In aceste circumstante, camara a fost pastrata ca spatiu de depozitare. Consecinta a fost degrevarea spatiului bucatariei de un corp de mobilier masiv, care ar fi fost necesar pentru a prelua functia spatiului de depozitare.

Balconul aflat pe latimea posterioara a bucatariei a fost inclus in aria utila. Cu exceptia centralei termice, care a fost montata aici, balconul a ramas liber, indeplinind o functie mai degraba estetica. Trebuie mentionat faptul ca lucrarile care au vizat recuperarea balconului au avut loc in urma cu cativa ani, cand apartamentul a fost suspus unor interventii de renovare minore. Tot atunci a fost montata centrala termica, iar in partea superioara a golului de usa care face trecerea din bucatarie in balcon a fost construita o arcada. In timpul lucrarilor efectuate in acest an, centrala a fost demontata, urmand a fi repusa in functiune la finalul reamenajarii. De asemenea, vechea arcada a fost inlaturata, din cauza multiplelor defecte de constructie pe care le avea. In locul ei a fost construita o alta arcada, din profile metalice si gips-carton, ale carei linii curbe sunt perfecte.

Tot acum a fost termoizolata zona fostului balcon. Ca materiale, au fost folosite polistirenul extrudat, vata minerala si placile din gips-carton, care au servit la izolarea pardoselii, parapetului si plafonului.

O alta masura de ordin structural a constat in demolarea peretelui dintre bucatarie si vestibul. Acesta a fost reconstruit pe o lungime de numai 75 cm, pentru a inchide vizual zona frontului de lucru din directia accesului in apartament. Pentru realizarea lui, au fost utilizate profile metalice si placi din gips-carton (foto 2). In zona fostului perete s-a construit o grinda falsa care are rolul de a delimita vizual bucataria de vestibul.

Au fost inlaturate vechile finisaje, tencuieli si placi ceramice. Suprafetele decopertate au fost tencuite. Structura peretelui din dreapta, care era construit din blocuri mari de BCA, s-a slabit dupa eliminarea finisajelor (foto 3). Astfel, pentru consolidare, s-a apelat la plasa de armare din fibra de sticla, care a fost incorporata in glet.

In fine, cea mai spectaculoasa lucrare din bucatarie a fost scafa. Mai exact, este vorba de un volum cu aspect valurit, construit din profile metalice si gips-carton, in care au fost montate spoturi luminoase si care a fost suspendat de tavan cu lanturi.

Sursa: casamea.ro

Anunțuri
 

Modificarea traseului coloanelor de aerisire 26 Ianuarie 2010

Filed under: Amenajari de interior,constructii — ADHoreca @ 08:48
Tags: , , ,

Proiectul de reamenajare a unei locuinte este complex, deoarece o modificare arhitectonica importanta atrage si alte schimbari.

Toate acestea depind unele de altele, ceea ce face ca planurile de reamenajare sa fie cat mai inteligent elaborate.

Intr-o asemenea situatie s-au aflat cei doi membri ai familiei Iftimie atunci cand si-au dorit ca in apartamentul lor de 53 mp sa obtina o deschidere spatiala cat mai mare. Singura zona a locuintei care se preta la o astfel de solutie era cea de la intrare. Deschiderea spatiala urma sa cuprinda vestibulul, bucataria, camara si o debara. Entuziasmul le-a fost insa spulberat atunci cand mesterii le-au explicat ca demolarea peretilor insemna si eliminarea coloanelor de aerisire care deserveau camara si bucataria. Acest lucru ar fi condus la intreruperea fluxului de aer din coloane atat la etajele inferioare, cat si la cele superioare.

Tocmai cand erau pe cale sa renunte la ideea unificarii spatiului in zona de acces in apartament, proprietarii au aflat de la seful de santier ca s-a gasit o solutie simpla, ieftina si care permite demolarea coloanelor de aerisire. Despre ce era vorba? De cuplarea a doua conducte din PVC la coloanele de aerisire in zona pardoselii si de directionarea acestora spre masca tevii de apa pluviala. In acest fel, fluxul de aer din cele doua coloane nu a avut de suferit.

Etape de lucru:

1. Demolarea coloanelor

Peretele frontal al bucatariei a fost demolat impreuna cu debaraua si camara invecinate. Dupa aceasta operatie, fluxul de aer din cele doua coloane de aerisire a fost intrerupt, orificiile ramanand libere.

2. Realizarea santului

Din zona celor doua guri de aerisire au fost sapate santuri in pardoseala. In acestea urmeaza sa fie montate conductele din PVC care vor prelua fluxul de aer in zona apartamentului.

3. Montajul conductelor din PVC

In fiecare din cele doua aerisiri a fost introdusa cate o teava din PVC cu o lungime de 50 cm. Acestea au fost conectate prin intermediul altei tevi, iar din jonctiunea celor doua s-a plecat spre conducta pluviala.

4. Montajul conductei verticale

Pe langa teava de apa pluviala, a fost montata in plan vertical o conducta din PVC care asigura circulatia aerului spre apartamentul de la etajul superior. Toate mufarile s-au facut mecanic.

5. Detaliu cu conductele din PVC montate, inainte de acoperirea lor totala cu sapa din ciment si nisip.

6. Construirea mastii

Pentru conducta verticala si pentru cea de apa pluviala a fost construita o masca prevazuta cu rafturi. Au fost folosite profilele metalice si placile din gips-carton.

sursa: casamea.ro

 

Un balcon reamenajat 26 Decembrie 2009

Ne-am obisnuit sa ne reamenajam balcoanele blocurilor din doua motive: sunt prea mici pentru a ne permite sa ne relaxam vara, lenevenind pe un sezlong; in casa nu avem spatiu suficient pentru depozitare.

Octavian Dobrota, tenor, profesor de canto si membru al formatiei Distinto, si-a amenajat tot apartamentul dupa principii feng shui.

Balconul a primit aceeasi atentie ca oricare alta incapere: a fost reamenajat integral. Partea exterioara a fost inchisa cu ferestre cu tamplarie termopan, cateva caramizi de sticla au fost introduse in zidaria de la baza, pentru a creea niste fante luminoase, pentru pardoseala s-a folosit parchet in nuanta wenge.

Din pacate, ca multi altii, Tavi nu a putut darama zidul interior care sustinea initial geamul si usa de la balcon, din ratiuni de securitate: face parte din structura de rezistenta. Asa ca zidul despartitor a ramas a colo si a fost finisat cu o tablie in culoarea parchetului. Acum serveste ca suport pentru plante si diverse obiecte decorative.

Un pont interesant: caloriferul livingului a fost plasat in spatiul fostului balcon: de acolo incalzeste suficient incaperea si nu se vede – deci n-a mai fost nevoie de o solutie de mascare.

Ferstrele au fost decorate inspirat cu draperii albe, mate – oferind astfel un plus de sarm intregii incaperi.

Sursa: casamea.ro

 

 
%d blogeri au apreciat asta: