Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Reorganizarea spatiului din bucatarie 28 februarie 2011


Oricat de mare ar fi dorinta noastra de a obtine rezultate spectaculoase la finalul reamenajarii propriului apartament, va trebui sa acceptam anumite conditionari obiective, care influenteaza direct aceste rezultate.

Una din principalele conditionari este dimensiunea incaperilor. Aceasta poate favoriza anumite proiecte, la fel cum ne poate constrange sa renuntam la altele. Un spatiu generos permite aplicarea unor solutii superioare din punctul de vedere al complexitatii. Vom exemplifica aceasta regula analizand etapele prin care a trecut bucataria unui apartament de bloc pentru a capata un aspect impecabil.

Initial, aceasta avea o suprafata suficienta pentru ca toate utilitatile specifice sa fie montate astfel incat sa se obtina mai multa functionalitate si, implicit, un confort optim. In aceste circumstante, camara a fost pastrata ca spatiu de depozitare. Consecinta a fost degrevarea spatiului bucatariei de un corp de mobilier masiv, care ar fi fost necesar pentru a prelua functia spatiului de depozitare.

Balconul aflat pe latimea posterioara a bucatariei a fost inclus in aria utila. Cu exceptia centralei termice, care a fost montata aici, balconul a ramas liber, indeplinind o functie mai degraba estetica. Trebuie mentionat faptul ca lucrarile care au vizat recuperarea balconului au avut loc in urma cu cativa ani, cand apartamentul a fost suspus unor interventii de renovare minore. Tot atunci a fost montata centrala termica, iar in partea superioara a golului de usa care face trecerea din bucatarie in balcon a fost construita o arcada. In timpul lucrarilor efectuate in acest an, centrala a fost demontata, urmand a fi repusa in functiune la finalul reamenajarii. De asemenea, vechea arcada a fost inlaturata, din cauza multiplelor defecte de constructie pe care le avea. In locul ei a fost construita o alta arcada, din profile metalice si gips-carton, ale carei linii curbe sunt perfecte.

Tot acum a fost termoizolata zona fostului balcon. Ca materiale, au fost folosite polistirenul extrudat, vata minerala si placile din gips-carton, care au servit la izolarea pardoselii, parapetului si plafonului.

O alta masura de ordin structural a constat in demolarea peretelui dintre bucatarie si vestibul. Acesta a fost reconstruit pe o lungime de numai 75 cm, pentru a inchide vizual zona frontului de lucru din directia accesului in apartament. Pentru realizarea lui, au fost utilizate profile metalice si placi din gips-carton (foto 2). In zona fostului perete s-a construit o grinda falsa care are rolul de a delimita vizual bucataria de vestibul.

Au fost inlaturate vechile finisaje, tencuieli si placi ceramice. Suprafetele decopertate au fost tencuite. Structura peretelui din dreapta, care era construit din blocuri mari de BCA, s-a slabit dupa eliminarea finisajelor (foto 3). Astfel, pentru consolidare, s-a apelat la plasa de armare din fibra de sticla, care a fost incorporata in glet.

In fine, cea mai spectaculoasa lucrare din bucatarie a fost scafa. Mai exact, este vorba de un volum cu aspect valurit, construit din profile metalice si gips-carton, in care au fost montate spoturi luminoase si care a fost suspendat de tavan cu lanturi.

Sursa: casamea.ro

 

1 Responses to “Reorganizarea spatiului din bucatarie”

  1. Bucătăria e poate cel mai important lucru la o casă. Eu am întotdeauna grijă de bucătăria mea, e mereu curată. 🙂


Lasă un comentariu