Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Joaca-te cu placile ceramice 20 aprilie 2011

Filed under: Amenajari de interior — ADHoreca @ 08:30
Tags: ,

Pe langa evidentul rol practic, placile ceramice pot servi si la decorarea baii. Atat ornamentele acestora, cat si modalitatea de a le dispune contribuie la crearea unor efecte spectaculoase. Conditia este sa tii cont de anumite criterii.

In general, finisajele au un rol important in conturarea si impunerea unui anumit stil amenajarilor. Cred ca ne este clar tuturor faptul ca look-ul unei bai este dictat in proportie covarsitoare de placile ceramice. Modelul, forma si culoarea acestora dau tonul amenajarii si ii ofera un anumit aer, asa ca trebuie alese cu discernamant.

Indiferent de dimensiunile baii, esti liber sa alegi modelul de gresie si faianta care iti place, chiar daca trebuie sa respecti cateva reguli elementare in privinta cromaticii si a repartizarii placilor, pentru a nu restrange si aglomera vizual spatiul. Oricum, ai la dispozitie posibilitati nelimitate. Combinatiile de culori, patternuri si dimensiuni pot avea efecte nebanuite. Daca duci lipsa de inspiratie, nu ezita sa le ceri sfatul specialistilor de la care achizitionezi placile ceramice. Majoritatea iti pot propune proiecte in acest sens.

Accente

Pentru a accentua anumite zone ale baii, obtinand astfel un efect decorativ, foloseste placi ceramice colorate. Nu trebuie sa cauti modele foarte elaborate! E suficient sa alegi un nuante contrastante. Astfel, poti dispune placi de culori diferite pentru a “imbraca” cada sau pentru a evidentia zona lavoarului. Acestea pot face parte din aceeasi gama cu cele pe care le-ai folosit in restul baii sau pot avea dimensiuni si texturi deferite. Important este sa le imbini armonios.

Dinamism

Daca vrei sa obtii un decor vesel si tineresc, dispune placile astfel incat sa creezi jocuri de culori si forme. Pentru un look modern, apeleaza la contraste cromatice puternice. Recomandarea noastra este sa alegi gresie si faianta in culori calde si optimiste (oranj, rosu, galben si derivate ale acestora) si sa fii cat mai indraznet atunci cand le combini. Baia ta are nevoie de o doza de dinamism? Atunci, alterneaza placi de dimensiuni diferite sau mixeaza imprimeurile gresiei cu cele ale faiantei.

Echilibru

Una dintre ideile de baza este aceea de a nu placa spatiile mici cu faianta in culori foarte inchise sau extrem de puternice, aceasta putand fi eventual folosita ca accent. Intr-o baie de dimensiuni reduse este indicat sa utilizezi o singura culoare, pentru a nu segmenta si, deci, aglomera decorul. Incearca sa gasesti si solutii alternative. De asemenea, este important sa stii ca nu trebuie sa distribui culorile mai inchise in partea superioara, pentru a nu deveni apasatoare.

 

sursa: casamea.ro

 

1 Responses to “Joaca-te cu placile ceramice”

  1. Ce mai placuta baie e cea de la mijloc, cu culori vii, un pic de viata!


Lasă un comentariu