Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Montarea balamalelor 14 ianuarie 2010

Filed under: Amenajari de interior — ADHoreca @ 23:34
Tags: , , , , ,

Montarea balamalelor la uşi şi la ferestre este o operaţiune care necesită puţină îndemânare. Dificultatea pentru a reuşi o astfel de operaţiune rezidă mai ales în perfecta aliniere a balamalelor care trebuie să corespundă cu piesele de balama fixate deja pe cadrul uşii. O poziţionare prealabilă poate permite corectarea din start a posibilelor defecte de aliniere.

1. Desenaţi cu markerul conturul balamalei la înălţimea corespondentei sale fixată în cadrul uşii sau al ferestrei, unde va urma să fie introdusă.

2. Decupaţi cu ajutorul unei unelte de tăiat plată locaşul necesar pentru introducerea piesei metalice care trebuie prinsă în şuruburi. Lucraţi încet pentru a putea avea sub control grosimea decupajului, care nu trebuie să străpungă lemnul.

3. Cu ajutorul unei scule de tăiat foarte bine ascuţite, de lăţimea balamalei, crestaţi lemnul după conturul desenat anterior.

4. Începeţi decupajul cu instrumentul plat de tăiat din centru spre părţile exterioare, având grijă să păstraţi constantă grosimea decupajului.

5. Fixaţi provizoriu balamaua, introducând numai şurubul de la mijloc pentru a verifica poziţia per ansamblu. Dacă este bine, strângeţi şi celelalte şuruburi. Balamaua poate fi lubrifiată cu parafină sau săpun înainte de folosire.

sursa: click.ro

Share

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s