Amenajari si Dotari HoReCa

Dotari hoteluri, restaurante, baruri, cafenele cu echipamente de bucatarie si obiecte de mic inventar: tacamuri, vesela (farfurii), pahare, accesorii (oale, cratite, polonice, linguri servire, tavi, recipiente transport, etc)

Modificarea traseului coloanelor de aerisire 26 ianuarie 2010

Filed under: Amenajari de interior,constructii — ADHoreca @ 08:48
Tags: , , ,

Proiectul de reamenajare a unei locuinte este complex, deoarece o modificare arhitectonica importanta atrage si alte schimbari.

Toate acestea depind unele de altele, ceea ce face ca planurile de reamenajare sa fie cat mai inteligent elaborate.

Intr-o asemenea situatie s-au aflat cei doi membri ai familiei Iftimie atunci cand si-au dorit ca in apartamentul lor de 53 mp sa obtina o deschidere spatiala cat mai mare. Singura zona a locuintei care se preta la o astfel de solutie era cea de la intrare. Deschiderea spatiala urma sa cuprinda vestibulul, bucataria, camara si o debara. Entuziasmul le-a fost insa spulberat atunci cand mesterii le-au explicat ca demolarea peretilor insemna si eliminarea coloanelor de aerisire care deserveau camara si bucataria. Acest lucru ar fi condus la intreruperea fluxului de aer din coloane atat la etajele inferioare, cat si la cele superioare.

Tocmai cand erau pe cale sa renunte la ideea unificarii spatiului in zona de acces in apartament, proprietarii au aflat de la seful de santier ca s-a gasit o solutie simpla, ieftina si care permite demolarea coloanelor de aerisire. Despre ce era vorba? De cuplarea a doua conducte din PVC la coloanele de aerisire in zona pardoselii si de directionarea acestora spre masca tevii de apa pluviala. In acest fel, fluxul de aer din cele doua coloane nu a avut de suferit.

Etape de lucru:

1. Demolarea coloanelor

Peretele frontal al bucatariei a fost demolat impreuna cu debaraua si camara invecinate. Dupa aceasta operatie, fluxul de aer din cele doua coloane de aerisire a fost intrerupt, orificiile ramanand libere.

2. Realizarea santului

Din zona celor doua guri de aerisire au fost sapate santuri in pardoseala. In acestea urmeaza sa fie montate conductele din PVC care vor prelua fluxul de aer in zona apartamentului.

3. Montajul conductelor din PVC

In fiecare din cele doua aerisiri a fost introdusa cate o teava din PVC cu o lungime de 50 cm. Acestea au fost conectate prin intermediul altei tevi, iar din jonctiunea celor doua s-a plecat spre conducta pluviala.

4. Montajul conductei verticale

Pe langa teava de apa pluviala, a fost montata in plan vertical o conducta din PVC care asigura circulatia aerului spre apartamentul de la etajul superior. Toate mufarile s-au facut mecanic.

5. Detaliu cu conductele din PVC montate, inainte de acoperirea lor totala cu sapa din ciment si nisip.

6. Construirea mastii

Pentru conducta verticala si pentru cea de apa pluviala a fost construita o masca prevazuta cu rafturi. Au fost folosite profilele metalice si placile din gips-carton.

sursa: casamea.ro

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s